Gå til hovedindhold
Hjem

Top menu

  • Leder-login
  • Artikler
  • Medlemsservice

Main navigation

  • Gruppen
    • Om gruppen
    • Pakkeliste og uniformen
    • Æbleskivedag
    • Bestyrelsen
    • Bestyrelsesmøder - referater
    • Grupperådsmøder
    • Alt det med småt
    • Persondata
  • Afdelinger
    • Familiespejd (3-6 år)
    • Mikroer i Peder Skrams Gruppe (6-7 år)
    • Minier i Peder Skrams Gruppe (8-9 år)
    • Junior i Peder Skrams Gruppe (10-11 år)
    • Trop Peder Skrams Gruppe (12-15 år)
    • Klan i Peder Skrams Gruppe (16-24 år)
  • Kalender
  • Bliv leder
  • Ture og lejre
    • 2025 - Sct. Georg's dag
    • 2024 - Vinterheik
    • 2015 - MUS løb - Staksrode Skov
    • 2015 - Spejderevent Horsens
    • 2015 - Pinsetur - Temnæs
    • 2015 - Divi-træf
    • 2015 - Nytårsparade
    • 2014 - Nytårsparade
    • 2014 - Divi-træf, Kulsø
    • 2014 - Patruljetur til Torp - Falke
    • 2013 - Pinsetur -O.E. PLADSEN, VOERVADSBRO
  • Spejderkurser
    • Hvad er spejderkurser
    • 2023 - Forlev Påskekursus
  • Leder-login
  • Artikler
  • Medlemsservice
  • Bliv spejder
Bagning af æbleskiver
Fotograf
Mette Andersen
Peder Skrams Gruppe

Æbleskiver

Spejdernes æbleskive opskrift

En gang om året laver Peder skram spejderne en stor omgang æbleskiver til ØB rally hos Velux. Det er spejdernes måde at tjene penge til gruppen. Der forberedes om fredag hvor der laves dej og der bliver stillet op hos Velux. 

Lørdag mødes man fra morgen af og gør klar. Der skal bages rigtig mange æbleskiver, varmes pølser, gløg og kakao. 

i gruppen er der tradition for at man alle hjælpes af både spejdere, ledere, forældre og frivillige. Det er et hyggeligt og godt arrangement og en god måde at tjene penge til gruppen på så vi kan fx købe nye telte eller andet udstyr der er brug for. 

Opskrift på æbleskiver:

Grundopskriften bruges til en enkelt portion  længere nede på siden findes opskriften til 120 liter  

Grunddopskiften

500g mel                                                                

7æg

200g flydende margarine

7,5 dl sødmælk

Lidt salt en knivspids

3 spsk sukker = 60g

Saft af en citron (jeg har altid købt i flasker) (1 plastcitron = 6 citroner)

1 brev bagepulver (20 g )

Æggene skal deles i blommer og hvider.

Hviderne piskes stive og vendes i til sidst.

(Der bruges pasteuriserede æg. Kan købes ved grossister i 1 l eller 10 l. - bestilles i Brugsen)

Mel, sukker, salt, bagepulver og mælk blandes godt. Æggeblommer og flydende margarine tilsættes.

Til sidst blandes de stiftpiskede hvider i.

Husk at finde spande enten 5 l eller 10 l. til ca. 120l

 

opskrift x10 (de 3  første portioner)

 

I stor rørekedel blandes:

5 kg mel                                        

7,5 l sødmælk

Lidt salt 10 knivspidser

600 g sukker

Saft af 10 citroner (jeg har altid købt i flasker) (1 plastcitron = 6 citroner)

200 g bagepulver

 

Dette røres sammen og derefter tilsættes:

70 æggeblommer

2 kg flydende margarine

 

Dejen fordeles nu ligeligt i 3 hvide spande.

 

Derefter piskes 70 æggehvider stive i den lille rørekedel og fordeles og vendes i dejen i de 3 spande.

opskrift x8 (sidste portion)

 

I stor rørekedel blandes:

4 kg mel

6 l sødmælk

Lidt salt 8 knivspidser

480 g sukker

saft af 8 citroner (jeg har altid købt i flasker) (1 plastcitron = 6 citroner)

160 g bagepulver

 

Dette røres sammen og derefter tilsættes:

56 æggeblommer

1,6 kg flydende margarine

 

Dejen fordeles nu ligeligt i 3 hvide spande.

 

Derefter piskes 56 æggehvider stive i den lille rørekedel og fordeles og vendes i dejen i de 3 spande.

 

Kontakt

Peder Skrams Gruppe
Storegade 43B
8752 Østbirk
Danmark

psg.gruppeformand@gmail.com

Følg os på

Læs vores cookiepolitik her

En del af

Det Danske Spejderkorps logo